Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Concert Nicolaikerk Utrecht – Ad Wammes 70 jaar

zondag 25 juni 2023 - 15:00 - 16:30

Oeuvre concert ter gelegenheid van de 70e verjaardag van componist Ad Wammes. Zijn werk zal gespeeld worden door o.a. Saxyon (saxofoon en accordeon), Doris Hochscheid (cello) en Gonny van der Maten (orgel), Jelena Bazova (orgel) en Cameron Millar (sopraansaxofoon) en Joost de Nooijer (orgel).

Werken: Miroir en Fiducie

Kaarten zijn te koop via onderstaande link.

De muziek van Ad Wammes (1953, Utrecht) kenmerkt zich door zijn ritmische, melodieuze en jazzy composities. Zijn werken ontstaan vanuit improvisaties, persoonlijke herinneringen en in het geval van orgelmuziek de specifieke klanken en geschiedenis van het orgel. De progressieve rock van Gentle Giants en klassieke muziek van Sweelinck en Stravinsky zijn ook een inspiratiebron.

Hij rondde zijn studie compositie en elektronische muziek aan het conservatorium in Utrecht af. Hij maakte deel uit van de symfonische-rockgroep Finch en schreef na zijn studie veel theatermuziek en voor kinderprogramma’s zoals Sesamstraat en Koekeloere.

Daarnaast is hij altijd eigen composities blijven schrijven, het stuk Miroir, speciaal voor het Nicolaï-orgel geschreven, betekende zijn internationale doorbraak en dit werk wordt over de hele wereld gespeeld door top-organisten zoals Thomas Trotter en John Scott. Opdrachten volgden uit o.a. Noorwegen, Amerika en China, zijn werk wordt veel op cd uitgebracht en uitgegeven door o.a. Boosey & Hawkes en Oxford University Press. Ook heeft Wammes veel bijgedragen aan methodische boeken voor piano en orgel spelers. In nauwe samenwerking met de uitvoerende muzikanten werkt Wammes aan zijn stukken;

’Naast dat het voor publiek altijd super leuk is om naar te luisteren is het voor de musici één groot feest om uit te voeren!’. (Marijke Schroer, Saxyon)

Gegevens

Datum:
zondag 25 juni 2023
Tijd:
15:00 - 16:30
Site:
https://adwammes.eventgoose.com/

Locatie

Nicolaikerk
Nicolaaskerkhof 8
Utrecht, 3512XC Nederland
+ Google Maps